A padoknak sem öröm az előválasztás…

Olvasónktól most érkezett egy fénykép a szolnoki, boldog Sándor István úti buszmegállóról. Ott áll ez a szegény pad, akarom mondani ül, s csak néz, mint Rozi a moziban.

Nézi az embereket, a piacot, a belvárosi nyüzsgést…

S nézi olykor azokat a fura embereket, akik a szemben lévő bolt előtt stand-up comedy műfajban tartják kormányellenes szeánszaikat és csak gyűjtik, gyűjtik az aláírásokat. Ki tudja, mi célból, ki tudja, összhangban-e az uniós, vagy magyar joggal (tetszik tudni: GDPR) – de dolgoznak rendületlen.

Szegény padunk szokott ott szemközt látni egy kopasz fiatalembert is. Annyit látta, hogy már a nevét is tudja: ő Miskolczi László. Már azt is tudja, hogy ő ennek a városnak az üzemeltetésért felelős alpolgármestere, a Gyurcsány-párt városi elnöke. Fontos ember, akinek talán más dolga is lenne, mint a kampányolás.

Ilyenkor szegény pad egy kicsit elszomorodik. Feltéve persze, ha egy pad el tud szomorodni, de ha így van, akkor bizony ez a pad most igen elkeseredett. S szemmel láthatóan: nemcsak a lelke, de már fizikai teste is kiüresedett. Kiüresedett, mint a deszkalap, amire a szolnoki polgárok ráülhetnének.

Lám, ez a Laci fiú mindenhol ott van, csak ott nincs, ahol kéne neki lennie.

A mi kis padunk ül szomorúan, s nézi sok reménytelen pajtását a városban. Állapotuk egyre kilátástalanabb, már a reményüket is elvesztették, hiszen jól tudják: ha eddig nem dolgozott ez a Laci gyerek, akkor a kampány élesedésével még kevésbé fog.

Pláne úgy, hogy a Laci fiú barátai mind-mind, egytől egyig abban érdekeltek, hogy ez a város minél romosabb képet mutasson a választásokig. Hiszen akkor lehet uszítani az embereket a szíveiknek kedves internetes portálokon, ahol a rasszista uszítást is szabadon tűrik, mi több: gerjesztik. Ezt bárki leellenőrizheti, kinek van hozzá gusztusa.

S utána, ezek az alja emberek mind előadják – igény szerint – az antifasisztát is. Mikor mit kíván az ellenzéki vevő, ugye? Már aki vevő még erre egyáltalán, s nem fordul fel a gyomra ezektől a képmutatóktól. 

Jogosan merül fel a kérdés: de miért? Miért uszítanak folyamatosan, s miért hagyják közben a várost lepusztulni? Nyilván azért, mert politikailag nekik az hasznos, ha ezt a várost és ezt a kormányt, amely a magyar érdekeket képviseli – minél többen meggyűlölik.

Talán ideje lenne egy nagytakarításnak, hogy város lepusztulásában érdekeltek helyett az építők kerüljenek pozícióba. Mielőtt a baloldali ellenzék vádaskodni kezdene: mi is tudjuk, hogy nemcsak a fideszes és kereszténydemokrata ember és képviselő szereti ezt a várost – a város építésében, szépítésében érdekeltek között ellenzékiek is akadnak. De talán, lenne a kopasz kampányolónál sokkal alkalmasabb jelölt is.

E meggyötört kis pad – bár nem teszi magasra a lécet – szintén a cserére szavazna…

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020