Megszűnt a Szolnoki Többség

Végképp megszűnt Szolnokon a Szolnoki Többség néven ismertté vált, a 2019-es önkormányzati választásra alakult, többek között az MSZP-t, a Jobbikot, az LMP-t, Momentumot, a DK-t is magába foglaló kényszerházasság.

A személyi vitáktól szinte soha nem mentes csoportosulás koporsójába az utolsó szöget a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén éppen a DK és a Jobbik verte bele. Tulajdonképpen már csak ez a két párt alkotta a Szolnoki Többség nevű frakciót, de most a jelek szerint nekik is elegük lett egymásból. Kérésüknek megfelelően mindkét párt nevéből kikerült a Szolnoki Többség elnevezés.

A már megalakulásakor halálra ítélt csoportosulás rövid fennállása igencsak viharosra sikeredett. A választásokon többséget szerzett csapat fűt-fát, új szemléletet ígért, ez egészen a mandátum átadásáig tartott. Azonnal agresszívan léptek fel a városi cégekkel, hivatallal szemben, tisztogatást terveztek, köztiszteletnek örvendő vezetőket akartak az utcára tenni. Eközben pénzes állásokat osztogattak maguknak, sokszázezer forintos tiszteletdíjakat álmodtak meg. Ebből lett elege két civil képviselőnek, ők pár hónap után otthagyták a Szolnoki Többséget. Ezzel azonnal bukták a közgyűlési előnyt.

A marakodás megindult egymás között, folyamatos volt a gyalázkodás, vádaskodás. Az elmúlt évben feltűnően nagy barátság alakult ki a DK és a Jobbik helyi szervezetei között, az előválasztásnak szinte családként vágtak neki. A Jobbik azonnal visszaléptette saját jelöltjét a DK emberének kedvéért, s azóta is láthatóan örömmel állnak oda a párt egykori gyűlölt ellensége, Gyurcsány Ferenc DK-elnök akciói mellé Szolnokon is.

A DK és a Jobbik például egyszerűen lenyúlta a Szolnoki Többség facebook-oldalát is, hogy azt közös jelöltjük, Sziráki Pál támogatására használja. Igazi kommunista tempó, egymást is meglopták.

Eközben kéjesen vádolták a másikat, a jobbikos vezér, Szotyori-Lázár Zoltán például előszeretettel gyalázta Györfi Mihály MSZP-elnököt, a Momentum és az LMP előválasztási jelöltjeit. Szóval az egyik förmedvény megszűnt, de ne aggódjunk, máris készül a gyűlöletműhelyben az újabb! Értesüléseink szerint már a név is megvan, Györfi alpolgármester a közgyűlés előtt belengette a Váltsunk közösen szlogen.

A hírek szerint az elvek sem változnak: utálat, gyűlölet, börtönnel fenyegetés, meghurcolás a közösségi médiában, hazug hírek gerjesztése. Aztán pedig, bármi is lesz tavasszal, ez a formáció is darabjaira hullik majd. Ha kikapnak, azért, ha nyernek, akkor meg a koncon való marakodás miatt. Elvtársak, lehet gondolkodni a biztonság kedvéért az újabb néven.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020