Megjött a kampányhorda, hozzák hazugságaikat

Izgalmas dolog az ellenzéki politikusi lét Szolnokon. Egy konstans benne, valakire köpködni kell, valakit vádolni, valakit porig alázni. Mindezt marha boldogan teszik egymással is. Mert ők így szeretik, mindegy kibe, de valakibe rúgjunk már bele.

A minap nagyon büszkén pózolt a város emeszpés alpolgármestere, meg önkormányzati képviselője az Ormos Imre parkban. Két éve még teli torokból harsogták barátaikkal, hogy itt nem lesz park, itt fideszes mutyi van, telekosztás, meg minden marhaság. Aztán mi történt? Kiderült, hogy semmi nem igaz az akkori vádakból. Gyönyörű, díjazott park épült, a gyerekek nagy kedvence, mely a Tallinn városrész közkedvelt közösségi terévé vált. Most már pózolnak, örömködnek, s hirtelen már nincs is semmi baj. Szembenézés? Bocsánatkérés? Á, az nem kell, politika ez elvtársak, akkor gyalázkodtunk, most élvezkedünk, meg kicsit barátkozunk. Majd ha jön a kampány, újra beindulunk.

Apropó kampány. Pár hónapja múlt csak el az ellenzéki előválasztás. Tudják, amikor a jobbikos szidta az emeszpést, momentumos a dékást, közösen az elempést, aki éppen kellően frusztrált volt, az odamondott a másiknak. Folyamatosan vádolták egymást, lejáratták a másikat, visszalépésre kényszerítették azt, akinek éppen akkor nem tetszett a képe, szóval ment a gyűlölködés. A színfalak mögött is köpködték a „szövetségeseket”. 

Aztán a minap húszfős gigantikus lakossági fórumukon már egymás mellett ültek, merthát most már harcolni kell a hatalomért, aki nincs ott, az az esetleges osztozkodásból kimarad. Mert ne legyen kétségünk, ők erre készülnek, pozíció kell majd nekik. Ugyanis aki gonoszul Gyurcsány Ferenc jelöltje ellen mert menni, az számíthat a bosszúra. Most kicsit még bíznak Márki-Zayban, hogy ő megmenti a renitenseket, de kétség se legyen, csak azok maradhatnak „életben”, akiknek elég hosszú a nyelvük.

Egység? Az a valóságban nincs, aki beszél valamelyikükkel, pontosan megtudhatja a valódi érzelmeket. Kifelé egységet kell mutatniuk. Most éppen beleszálltak újfent azokba a nem kormánypárti képviselőkbe, akik dolgozni merészelnek, s egyes ügyekben hajlandóak együttműködni a város vezetésével. Ordenáré baromságokat íratnak házi akitivista-újságírójukkal, Tóth Andrással, Szotyori-Lázár Zoltán Jobbik-elnök meg följelent mindenkit, majd kész tényként állítják, hogy az eljárások mögött valódi ügyek húzódnak. Ne legyen kétségünk, ezek mögött annyi a valóság, mint az összeállításuk mögött: semmi. Mint az Ormos Imre parkban. A vége már nem számít, csak az elején tudjunk kárt okozni. Kedves Olvasóink! Ugye milyen szép, hogy újra itt a választási időszak, s szépen lassan felszínre került a kampányhorda? Jönnek, mert kell a pénz, a hatalom! Pont, mint 2019-ben. Láthattuk, mennyit is értek valójában.

Megosztás:

További hírek:

Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő

All Rights Reserved © 2020