Saját társuk betegségéből csinál hasznot a baloldal?!

Nehéz döntést hozott meg Fajcsák Károly, a Szolnoki Többség DK-frakciójából kiváló, immár független képviselő. Betegsége miatt lemondott képviselői mandátumáról, s onnantól saját meglátása szerint politizált. Eddig a hír.

Ennyi is lenne, ha az ellenzék szócsöve, T. Tóth András nem akart volna ebből is politikát csinálni. De megtette. Persze mit várhatunk attól a politikai erőtől, amelyik a köztiszteletben álló dr. Nemes Andrást is gyalázta, miután betegsége miatt lemondott évekkel ezelőtt. Ne felejtsük, Fajcsák Károly komoly gyalázkodást kapott a balliberális oldaltól, amikor kilépett szövetségükből, borítva a csapat közgyűlési többségét. Bár sokszor hívták, azóta is maradt független. T. Tóth Fidesz-nyomásról beszélt, miközben éppen sajátjai környékezték őt folyamatosan: ugyan térjen már vissza hozzájuk.

De miért kellett úgymond „elvtársainak” politikai ügyet kreálni a betegségéből? Alighanem azért, mert a Szolnoki Többség felbomlása ott kezdődött, amikor sikerült elidegeníteni maguktól két képviselőjüket, egyikük Fajcsák Károly volt. A közgazdász végzettségű Fajcsák többször mondott nemet túlzó költekezési terveikre, például arra, amikor szerény hatmilliárd forinttal tervezték volna túl a város költségvetését. 

Akárhogy is nézzük, a Szolnoki Többség belső rothadásának az első jele Fajcsák Károlyék kilépése volt. Az ellenzéki összeállás ezért most az ő kilépésében próbálja megtalálni azt a kapaszkodót, amivel igazolni tudnák az elvtelen összeállást létjogosultságát. Pedig ez hiábavaló küzdelem, pontosan a Szolnoki Többség igen-igen rövid története mutatja meg nekünk: erre a politikai katyvaszra teljesen fölösleges szavazni, ők csak azt nem tudják betartani, amit megígérnek. Ugyanis előtte összevesznek a koncon.

Az pedig, ahogyan politikai bulvárrá silányítják egyik beteg képviselőtársukat, az egyszerűen visszataszító. Mert annyi tiszteletet megérdemel, hogy hagyják békében távozni, s hagy törődjön saját egészségével. Tett ő annyit ezért a városért.

Szóval a tanulság óriási: a balliberális ellenzékre szavazni az egy jó nagy lépés hátrafelé!

Címlapfotó: Facebook

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020