Sziráki ingatlanmutyi – itt vannak a szerződések

2010 óta hízik Sziráki Pál bankszámlája az egykori Volán-üdülő eladásából. Az eladó maga Sziráki Pál volt még 2010 márciusában. Merthogy ő volt a Jászkun Volán vezérigazgatója ekkor.

A történet tulajdonképpen egyszerű. Gyurcsány Ferenc jutott hasonló trükkökkel komoly vagyonhoz, aligha véletlen, hogy kiváló tanítványát, Sziráki Pált választotta képviselőjelöltnek a baloldal számára Szolnokon.

Szóval Sziráki eladta a tiszaligeti üdülőt egy ingatlanos cégnek. Íme itt van a szerződés:

Az ingatlan ezután békésen pihent az ingatlanos cégnél, egészen addig, amig Sziráki Pált le nem váltották vezérigazgatói posztjáról, ez pontosan fél év volt. És itt jött a nagy ügyesség, az ingatlanos továbbadta az üdülőt egy újonnan alapított cégnek, az OLTA-Tisza Kft-nek

És milyen meglepő, a vevő OLTA-Tisza Kft-t két orosz ember alapította, ügyvezetői giazgatója pedig Sziráki Pál testvére, Sz. Irén. De a kiváló orosz családi és a jelek szerint baráti kapcsolatokkal rendelkező balliberális képviselőjelölt sem maradt ki az új cégből, a nyilvános cégadatok szerint ő a külföldi tulajdonos miatt kötelezően megjelölendő kézbesítési megbízott. Tehát Sziráki Pál neve is ott szerepel a végső tulaj cégbírósági papírjain.

Íme, ennyire egyszerű a dolog. Gyurcsány Ferenc szolnoki embere eladta az állami vagyont, majd ügyesen a saját érdekkörébe vonta. Ma pedig ott áll a szép épület, tetején a Trojka felirattal.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020