Ellenőrizetlen források Sziráki Pál kampányában?

Azt már régóta tudtuk, hogy a baloldal vádaskodásai légből kapottak, azt is tudjuk, hogy a tisztességet mindig csak másokon kérik számon. Eközben mindent megtesznek azért, hogy kikerüljék a jogszabályokat. Ezúttal Sziráki Pál bukott le, ügyében a rendőrség fog vizsgálódni, ugyanis a helyi választási bizottság oda továbbította ismeretlen eredetű kampányfinanszírozásának ügyét!

A választási bizottság szombat délelőtti ülésén tárgyalta azt a bejelentést, mely szerint Sziráki Pál baloldali jelölt kampányában ismeretlen eredetű támogatás jelent meg. Ezt pedig a jogszabályok igen szigorúan szabályozzák.

De mi is az ügy lényege pontosan?

A választási törvény már 2013 óta keretek közé szorítja a képviselőjelöltek és a jelölő szervezetek kampányköltéseit. Ennek felső határát a törvény ötmillió forintban határozza meg jelöltenként. Sziráki Pál és értesüléseink szerint még több baloldali képviselőjelölt ezt a szabályozást megkerülte oly módon, hogy „külső szereplővel”, a kormanyvaltas2022.eu nevű weboldallal fizettették ki a hirdetéseiket. Ez viszont törvénybe ütköző, ami láthatóan egyáltalán nem érdekelte Sziráki Pált és a többi balos képviselőt sem.

Amit Sziráki Pál tett, az a helyi választási bizottság szerint törvénysértés gyanúját veti fel. Így a választási bizottság a rendőrséghez irányította az ügyet kivizsgálásra.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020