Bukott piacvezető? Jobbik alelnöknek tökéletes!

Választási értékelőt tartott a Jobbik szolnoki szervezete. Az ellenzéki összefogás számára a Szolnok-központú választókerületben elszenvedett vereség nagy bukás volt. Szolnokot ugyanis biztos ellenzéki körzetként tartották számon!

Ennek ellenére eddig egyetlen helyi pártelnöknek sem került a pozíciójába a kudarc (Miskolczi László DK-elnök és alpolgármester leváltásán sajtóértesülések szerint dolgozik a DK – a szerk.). Nos, a szembenézés a szolnoki jobbikosoknak sem az erőssége, így nem kell aggódni, a gyűlöletpolitika szolnoki fenegyereke, dr. Szotyori-Lázár Zoltán pártelnök is marad a helyén. Viszont az alelnöke új. Egy három éve hatalmasat bukó egykori képviselőjelöltjük, Acsai Balázs lett ugyanis a választás. De ki is az új alelnök?

A Szolnoki Többség nevű, 2019-es önkormányzati választási sikerébe belehaló ellenzéki együttműködés első nagy buktája a szolnoki piac igazgatói posztjára kitalált Acsai Balázs volt. A néhány hónapig közgyűlési többségben lévő ellenzéki összeborulás hatalmi arroganciájában több városi cég vezetőjét is el akarta távolítani, hogy oda a saját embereit pakolgassa. Első lelkesedésükben Acsai Balázst tették a piac élére. Ám amikor be akarták jegyeztetni a cégbíróságon a változást, kiderült, hogy Acsai Balázzsal nem kis baja van az adóhatóságnak! Olyannyira baja volt vele, hogy öt évre eltiltották a cégvezetéstől! Így aztán a választáson Molnár Ivánnal (Fidesz-KDNP) szemben alulmaradó Acsai nem lehetett igazgató. Tegyük hozzá: szerencsére!

A választási kudarc is azt mutatja, hogy a négy éve még legerősebb szolnoki ellenzéki párt mára a megyeszékhelyen is gyakorlatilag láthatatlanná vált, támogatóinak jó része elhagyta. Aki maradt volna, annak pozícióit felfüggesztették (Galló György önkormányzati képviselőjük, választókerülei elnökük azóta értesüléseink szerint a pártot is elhagyta – a szerk.). Így a NAV által a cégvezetéstől eltiltott Acsai Balázs lett az alelnök. Persze itt sok dolga nem lesz, a falusi varrószakkör méreteire zsugorodott (elnézést kérünk ezúton is az összes varrókörtől a méltatlan hasonlításért) Jobbik-szakkörnek lassan már csak néhány tagja marad…

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020