A DK újra lenyomta a szolnoki baloldali pártokat

Totális a káosz a szolnoki baloldalon, persze mire számítsunk ott, ahol az országos főnökeik még saját magukkal sem igazán tudnak kibékülni. A nagy útkeresésben azért Gyurcsány lekevert egy újabb pofont a szolnoki elvtársaknak, ugyanis Sziráki Pál csúfos buktája ellenére az időközi választáson is ő állított jelöltet Kovács Károly személyében. A maradék ellenzéknek meg egy dolga van, szolgalelkűen támogatni Ferenc testvér emberét.

De nézzük csak röviden, mi is történt a szolnoki baloldallal az elmúlt két és fél évben:

Összefogtak, közgyűlési többséget szereztek, összevesztek, szétestek, egymást vádolták mindennel, feloszlatták politikai szövetségüket, a Szolnoki Többséget, majd elvesztettek egy lefutottnak álmodott parlamenti választást, aztán felére fogyva megalakították újra a Szolnoki Többséget. Ugyanazok az emberek! Eközben a parlamenti választáson vesztes Sziráki Pál továbbra is ragaszkodik politikai álmaihoz, s ő is láthatóan egyre lelkesebben küzd a vezetői szerepért. Lesz itt még balhé bőséggel!

A választás felkavarta az állóvizet

A szolnoki ellenzék tagjai finoman szólva sem ettek egymás tenyeréből, a köreikben lévő problémákat mi sem igazolja jobban, hogy közgyűlési többségüket saját vitáik miatt bukták el. Ebben a hangulatban is minden balos számítás szerint Szolnok egy könnyedén nyerhető körzetnek tűnt az áprilisi parlamenti választáson, így nagy harc ment a befutónak látszó helyért. Végül nem az elmúlt években a frontvonalon dolgozók közül került ki az induló, hanem azt a DK jelölte ki Sziráki Pál régi balos elvtárs személyében. Most hagyjuk az előválasztásnak nevezett castingot, az elején tudta mindenki (portálunk is többször leírta), itt csak a DK embere lehet a befutó. Visszaléptetések, sértődések, majd látszólagos egység Sziráki mögött. Aztán jött a választási pofon, mindenki kereste a bűnöst. A helyi DK-szervezet Sziráki Pált jelölte meg felelősnek, erről maga Miskolczi László is nyilatkozott. Ám azt elfelejtették, hogy akit Gyurcsány Ferenc választ ki, azt nem lehet csak úgy félretenni. Jött is a bosszú! Még a Magyar Narancs, tehát az egyik baloldali propagandalap írta meg, hogy a DK lemondásra szólította föl a választókerületi elnököt, Miskolczi Lászlót, s még az alpolgármesterségről is lemondatták volna. Ez utóbbi meg is történt, igaz, nem a DK javaslatára, azt egy másik ellenzéki képviselő tette meg.

A szolnoki közgyűlés több képviselője is megerősítette lapunknak, hogy Miskolczi nekik azt mondta: kilépett Füle István képviselőtársával együtt Gyurcsány pártjából. Ennek fényében különösen mókás, hogy az a DK osztja a lapokat a szolnoki időközi választáson ellenzéki oldalon, mely két meghatározó emberétől szabadult meg éppen.

Szóval a baloldal városunkban is zakatol a megújulás gyanúsan múltba vezető útján. A Szolnoki Többséget szétverő tagok most próbálják újra összerakni ernyőszervezetüket. A választáson nagyot bukó, szintén öreg komcsi motoros, Sziráki Pál sem hajlandó beletörődni abba, hogy az emberek partvonalra küldték. Híreink szerint a fiatal politikusnak szintén nem mondható kiváló elvtárssal, Vass Lajossal karöltve állnának a megújulás élére (nem ér röhögni). Úgyhogy kíváncsian várjuk, ki kerül ki győztesen a nagyvezéri küzdelemből, hogy aztán a kozmikus megújulás magaslataiba emelje a szolnoki ellenzéki összefogást.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020