Történelmi vereséget szenvedett a baloldal Szolnokon

Nincs mit szépíteni rajta, brutális vereséget szenvedett a baloldali ellenzék Szolnokon a vasárnapi időközi önkormányzati választáson. A Fidesz és a KDNP által támogatott Menkó Gyula a szavazatok 73 százalékát kapta meg, szemben az összeállt baloldal DK-s jelöltjének, Kovács Károlynak a húszegynéhány százalékával.

Ilyen vereséget még soha nem szenvedett el a jelenlegi ellenzék, mely szépen lassan eljutott odáig, hogy mára hatfős kisebbségbe kerültek a szolnoki közgyűlésben is.

Pedig még a DK nagyágyúját, Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát is elhozták a Pletykafaluba egy családi piknik erejéig, ám a rendezvényük totális érdektelenségbe fulladt, Dobrev pedig alighanem még riasztólag is hathatott a voksolásra.

Nem kell hozzá nagy elemzőnek lenni, hogy elmondhassuk: az áprilisi választási vereség után a vasárnapi gigantikus zakó egy kőkemény gyomros volt a szolnoki ellenzéki pártoknak.

Merthogy sem összeállva, sem fenyegetőzve, sem álhíreket terjesztve, sem hazugságokkal nem tudják megnyerni a választók bizalmát. Menkó Gyula még olyan szavazókörökben is nyerni tudott, ahol áprilisban még a baloldal kapott több voksot, azaz nem sikerült megállni a lejtőn. Sőt…

Nagy kérdés, vajon mi állhat a mélyrepülés mögött? Az biztos, hogy a Fidesz-kormány és a szolnoki városvezetés cselekvőképessége, stabilitása nyugalmat ad az embereknek, akik a háborús európai színtéren nagyon sokra értékelik a békét és a biztonságot.

Az mára a választóknak is egyértelművé vált, hogy hatalmas a különbség a Fidesz és az ellenzék politikusainak szakmai és emberi minőségében is, úgy az országos, mint a vidéki színtéren! A vádaskodás, a másik fél lejáratása, a nagyotmondás már régóta nem elég a sikerhez, teljesíteni is kell! Ha csak a szolnoki példát nézzük, akkor a lehető legrosszabbat a baloldali pártoknak az tett, hogy 2019-ben többséget szereztek a szolnoki közgyűlésben. A hatalom lehetősége, a pénzéhség és az emberi gyengeség, egymás utálata pillanatokon belül fölszámolta a közgyűlési előnyt, s mára már azt kell mondanunk, bizony törpe kisebbséggé küzdötték le magukat. A június 26-i választás egy nagy tanulsággal szolgálhat az ellenzéknek is: messze még nem a gödör alja!

Megosztás:

További hírek:

Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő

All Rights Reserved © 2020