A DK bukott a legnagyobbat Szolnokon

Igazából még most sem nagyon tért magához a szolnoki ellenzék a választási pofonból, melyet vasárnap szenvedtek el a Fidesz-KDNP által támogatott Menkó Gyulától. A szolnoki időközi önkormányzati voksolás miatt azonban az igazi vesztes a Demokratikus Koalíció, mely Kovács Károly vereségével gyakorlatilag eltűnt a szolnoki közéletből!

A DK, mint legerősebbnek tartott ellenzéki párt, Szolnokon is diktált, az ő jelöltjük indult a parlamenti választáson, s most is ő mondta meg, kit kell indítaniuk a baloldali pártoknak. Ellenzéki forrásaink szerint nagyon tepert Gyurcsány pártja Szolnokon, ugyanis Miskolczi László leváltott alpolgármester, a DK korábbi városi elnöke, valamint a sokáig szintén a Gyurcsány-párt színeiben politizáló Füle István is elhagyta a pártot! Bár hivatalosan még egyikük sem jelentette be, de nagyon úgy tűnik, a Momentum fogadta be a renitenseket.

Ez azt a furcsa helyzetet is eredményezte, hogy az ellenzék vezérpártjának egyetlen képviselője sincs már a szolnoki közgyűlésben. Azaz a szolnokiak szűk három hónap alatt kétszer szembesítették a valósággal Gyurcsány Ferencet, aki a hírek szerint rendületlenül szeretné uralni a szolnoki ellenzéki térfelet.

De bármit is akarnak az ellenzéki térfélen, előbb csütörtökön délelőtt még szembesülniük kell a szolnoki közgyűlésben a baloldali képviselőknek politizálásuk következményeivel. Merthogy bizony erős kisebbségbe szorultak a nem is olyan régen még minősített többségben lévő, önnön tökéletességük dicsfényétől gyorsan politikai vakság áldozatává váló balliberálisok.

Megosztás:

További hírek:

Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő

All Rights Reserved © 2020