Tovább erősödik a Fidesz a megyében

Az elmúlt hetekben többször is leírhatta a magyar sajtó, hogy újabb megalázó vereséget szenvedett a hazai baloldal az időközi önkormányzati választásokon. A mögöttünk hagyott vasárnapon megyénkben Jászboldogházán és Mezőtúron is tisztes zakóba szaladt bele a baloldal, vagy éppen az a civil szervezet, mely mögé bújva próbálták nem éppen népszerű logóikat elrejteni az ellenzéki pártok.

Szalay Ferenc, a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke szerint ezekre az eredményekre joggal lehet büszke a kormányoldal, azok mögött hosszú évek eredményes munkája áll.

– A kormánypártok által támogatott, indított jelöltek sikere mögött évtizedek sikeres munkája áll – mondta Szalay Ferenc. – Nagyon fontos, hogy dr. Kállai Mária, Pócs János, F. Kovács Sándor és Herczeg Zsolt személyében olyan emberek képviselik megyénket a Parlamentben, akik hiteles emberek, bizonyították rátermettségüket. A megyében élők hozzászokhattak, hogy valódi képviseletet jelentünk számukra, s ez azért erős alap. A Fidesz választásról választásra erősödött a megyében, s ez a lendület továbbra is tart.

A megyei elnök szerint a választók különösen a háború miatti nehéz helyzetben cselekvőképes, határozott kormányra, s ehhez hasonlóan az embereket előtérbe helyező politizálásra vágynak.

– A baloldali politikusok mintha elfelejtették volna, hogy a politika az emberekről szól, nem pedig néhány önmegvalósítási lázban égő politikus hatalmi vágyáról. Az ellenzéki oldal megújulása jelenleg kimerül abban, hogy egyik pártból átülnek a másikba, miközben görcsösen kapaszkodnak a székükbe. Ám a magyarokkal nem foglalkoznak. A valódi problémákra a valódi válaszokat kizárólag a kormánypártoktól várhatják a választók, úgy vélem, ezt jól tükrözik az időközi választások szerte az országban.

Az igazán komoly kihívások csak most következnek, Európa-szerte egyre nagyobb gondokat jelent az orosz-ukrán háború elhúzódása, valamint az elhibázott uniós szankciós politika. Utóbbi miatt például a téli fűtés is veszélybe kerülhet számos uniós tagállamban – tette hozzá Szalay Ferenc.

– Bármennyire szomorú, Európában véget ért a 10 éves fejlődési időszak, most a háborúk korába léptünk. Mára világosan látjuk, hogy az unió rendkívül rosszul reagált a helyzetre. A szankcióknak köszönhetően az áram ára az ötszörösére drágult, a gázé pedig a hatszorosára. Az energia létfontosságú a háztartásoknak, valamint a gazdaságnak is. Itt már nem csak az a tét, hogy mennyire drágán tudunk hozzájutni a kőolajhoz, a földgázhoz, hanem az, hogy egyáltalán hozzá tudunk-e jutni!

Szalay Ferenc szerint ebben a helyzetben a legfontosabb a higgadtság és az összefogás. Mint mondta, az átlagfogyasztásig továbbra is Európa legolcsóbb rezsidíjait fizetik a magyarok.

– Látom én is, mennyire megérintette az embereket az energiaárakban várható változás. Én azt szoktam kérdezni a hozzám fordulóktól, hogy miért gondolják azt a kormányról, hogy ártani akarna az embereknek? Hiszen az Orbán-kormány volt az, amelyik eddig is mindent megtett az olcsó rezsiért! Ennek eddig maradéktalanul élvezhette az előnyét minden magyar.

A megyei elnök szerint továbbra is hatalmas a felelősség a kormánypártok politikusain, ugyanis az ellenzéki oldalra egész egyszerűen nem számíthatnak.- A Fidesz rendkívül magabiztos győzelmei nem véletlenek, amögött hatalmas és eredményes, sikeres munka van. A magyar emberek pontosan látják, miként is reagált a rezsicsökkentésre, a háborús nehézségekre akár csak pár héttel, hónappal ezelőtt a baloldali ellenzék. A rezsicsökkentést az ellenzék vezére, Gyurcsány Ferenc egyenesen a hülyeségnek nevezte, köztársasági elnök-jelöltjük, Róna Péter szerint sem ársapkára, sem olcsó rezsire nincs szükség. Ez a baloldali politika tönkretenné a magyar gazdaságot, a magyar családokat, óriási munkanélküliséget hozna. Ezt úgy gondolom, pontosan látják a választók, s pontosan érzik, csak a Fideszben és a KDNP-ben van elég erő és akarat ahhoz, hogy megvédjék hazánkat és az itt élőket.

Megosztás:

További hírek:

Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő

All Rights Reserved © 2020