Már jelöltre sem futja az ellenzéknek

Az áprilisi parlamenti választások óta igencsak vacak állapotban van a szolnoki központú választókerület balliberális ellenzéke. A jövőhét vasárnapi zagyvarékasi polgármester-választásra például már jelöltet sem állítottak.

A 2019-es önkormányzati választások óta állandó hatalmi viták, vádaskodások, kilépések és nyílt viták jellemzik a Szolnokot és a környező településeket magában foglaló választókerületet. A parlamenti voksolás előtt az egyik legbiztosabban nyerhető körzetként tartották számon a térséget, ehhez képest hatalmas pofon volt, hogy az addigi parlamenti képviselő, dr. Kállai Mária legyőzte jelöltjüket, a DK által delegált Sziráki Pált.

Már szinte a választás másnapján kemény csaták zajlottak a felelősöket keresve, s a hírek szerint Sziráki Pál és a hozzá hű dékások saját kezükbe akarják venni a politizálást. Első akciójuk a baloldal legnagyobb bukását hozta, a szolnoki időközi önkormányzati választásban az általuk javasolt jelölt megalázó vereséget szenvedett a Fidesz által támogatott városrészi egyesületi jelölttől. A végül győztes Menkó Gyula a voksok 73 százalékát kapta meg!

Ezután a szolnoki közgyűlés korábbi DK-s képviselői elhagyták Gyurcsány pártját, s a Momentumba léptek be. Az a furcsaság állt elő, hogy bizony a Demokratikus Koalíció eltűnt Szolnok közéletéből, egyetlen képviselőjük sincs az önkormányzatban!

Ennek fényében talán már nem is annyira meglepő, hogy a zagyvarékasi polgármester lemondása miatt megüresedő településvezetői posztra nem is állítottak jelöltet, így a Fidesz-KDNP által támogatott Polónyi László jövő vasárnapi győzelme nem kérdés, lévén egyedüli induló.

Pedig Zagyvarékas az egyik legfontosabb vidéki település a választókerületben, a harmadik legnépesebb a megyeszékhelyt nem számítva. Ennek ellenére nem sikerült jelöltet állítaniuk, ami azt mutatja, tovább morzsolódik a választókerület baloldali összefogása. Egyúttal Zagyvarékas tökéletes példája a valóságnak: az emberek a sok szöveg helyett kizárólag arra kíváncsiak, hogy ki dolgozik értük. Márpedig a baloldaltól eddig a hangzatos dumán kívül semmit sem kaptak…

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020