Györfi Pinokkió és a valóság

Hatalmas igazolás volt a városnak Györfi Mihály alpolgármestersége. Az MSZP megyei elnöke a jelek szerint jól fizetett politikai állásnak tekinti ezt a megbízatást. Egy dolgot tesz csak, jó pénzért ott sarazza a saját városát, ahol csak tudja. Kifelé eljátssza a keményet, míg a házon belül sokkal szerényebb hangot üt meg.

Legutóbb a színházról köpött oda egy hegyeset az egyik balos pártújságjuknak. Az energiatakarékosságot és az energiaárak miatti téli bezárást firtató kérdésre válaszolva azt találta mondani, hogy ugyan kérdezzék már meg a Szigligeti igazgatóját, hogy miért nem volt elég nyolcmilliárd forint a színház felújítására.

A szocialista alpolgármester valamiért nem mondja el az igazságot most sem. A valóságban ugyanis 5,6 milliárd forintba került, hogy a Szigligetiből Magyarország egyik lemodernebb vidéki szánházát varázsolják. Györfi kartárs elegánsan hozzászámolja az áfa összegét, amit visszaigényelt a város.

Az interjúból az is kiderült, hogy ő minden titkok tudója, még a piac is azért lesz nyitva ünnepnapokon, mert ő módosító javaslatot adott be erről. Híreink szerint azóta is lázasan keresi a hivatal Györfi Mihály módosító javaslatát, de egyelőre nem találják. Nem állítjuk, hogy hazudik, de ezúttal sem sikerült a jelek szerint a valóságot elmondania.

Városházi forrásunk szerint egyébként Györfi lényegében semmi különöset nem tesz hozzá az önkormányzat működéséhez, nincsenek javaslatai, ötletei, az energiaárak elszabadulásával kapcsolatosan is csak politikai nyilatkozatokra futotta a valós munka helyett.

A hazai közéletből szépen lassan kikopó MSZP messze túlreprezentált a szolnoki közgyűlésben, főleg az látszik groteszknek, hogy egy politikai súllyal már nem rendelkező párt ad alpolgármestert a szolnoki ellenzék nevében. Kíváncsian várjuk, hogy Györfi Pinokkió Mihályt mikor akarja majd lecserélni egy hitelesebb arcra valaki…

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020