Zárókonferencián búcsúztatta Szolnok a több mint öt év és számos szép eredmény után lezárult a városi CLLD Program keretpályázatát, mely 2017 óta támogatja a helyi közösségeket.

Az „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” CLLD program működése során tíz pályázati felhívást jelentetett meg a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia sikeres megvalósítása érdekében, a felhívások részeként pedig hatvanöt helyi közösségfejlesztési célú kisprojekt részesült támogatásban.

A munka lezárásaként a SzolnOK. Helyi Akciócsoport zárókonferenciát tartott. Az eseményen bemutatkoztak olyan nagyléptékű kulcsprojektek és infrastrukturális fejlesztések, mint a megyeszékhely öt darab játszóterének felújítása, a térfigyelőrendszer fejlesztése, a VOKE Művelődési Ház akadálymentesítése lift építéssel, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. által egy tárolótér építése, a Szolnoki Evangélikus Egyházközség új közösségi tere, az Adapterház létrejötte, a TISZApART Mozi tetőterében egy új rendezvénytér, a Verseghy Ferenc Könyvtárban pedig az ifjúsági részleg korszerűsítése. A fenti projektek megvalósulása mellett említhetjük még a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat fejlesztését, amelynek köszönhetően az Újvárosi Fejlesztési Iroda felújítása történt meg, illetve Szolnok MJV kulturális koncepciójának elkészítése, amely az alapkövét jelenti annak a kezdeményezésnek, amelyet a város elkezdett felépíteni annak érdekében, hogy pályázhasson a jövőben az Európa Kulturális Fővárosa címre.

Mindezek mellett néhány különösen újszerű helyi kezdeményezés is bemutatkozhatott a rendezvényen a támogatott ötvenhat darab nyílt helyi pályázatból. Lehetőséget kapott a CONTACT MKSZ,  Az Értelmes Életért Alapítvány, az “ÉN IS VAGYOK!” Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete, a NKSZ Megye ESÉLY Szociális Közalapítványa, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum Nonprofit Kft., a Brandatti Vezetőképző Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft., a Szekeres Szolgáltató Betéti Társaság, a Szolnoki Sportcentrum Nkft, hogy megismertesse a CLLD által támogatott közösségi programjait.

A rendezvényt a Kaméleon Improvizációs Színház színesítette műsorával, majd „GIOIA” Kamaraegyüttes  fuvolakísérettel gazdagított operettrészlete emelte a program fényét és végül a Tisza Táncegyüttes „Aranygyűrűs” néptáncosai önfeledt össztáncával zárult a közösségi értékekre fókuszáló konferencia a Városháza patinás Dísztermében.

Megosztás:

További hírek:

Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő

All Rights Reserved © 2020