Egymást gyepálják az ellenzéki pártok Szolnokon

Összevesztek az ellenzéki pártok Szolnokon egy aláírásgyűjtésen. A Momentum, az LMP, a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd most azon marakodik a Demkoratikus Koalícióval, hogy ki állhat a Magyar Posta Zrt. által átmenetileg szüneteltetett, azaz télire bezáró postafiókokért indított aláírásgyűjtés mellé.

Közleményük szerint: “Tiszteletben tartjuk a szervezők kérését, hogy a kezdeményezés maradjon mindenféle pártpolitikától mentes, civil fellépés, de természetesen bármiben számíthatnak segítségünkre, ha igénylik.”

Ez még nem is annyira érdekes, ám a közlemény második része annál inkább:

“Egyben elítéljük bármilyen ellenzéki párt erőszakos fellépését a téma kapcsán, ahogyan megpróbálnak rátelepedni a civil kezdeményezésre annak érdekében, hogy saját pártpolitikai céljaikra használják fel azt. Erre tekintettel nyomatékosan kérjük őket, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a pártlogós pultoknál a szimpatizáns gyűjtő ívre való aláírásgyűjtéssel és a választók félrevezetésével.

Nem semmi, hogy a pártok szolnoki szervezetei lényegében saját vezető politikusaikat buktatták le, ugyanis pontosan így szoktak rátelepedni minden civil kezdeményezésre, legyen az diákmegmozdulás, vagy pedagógussztájk.

A kritizált ellenzéki párt egyébként Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik városi elnöke saját közösségi oldalán ki is osztotta a pártlogós dzsekiben tüsténkedő DK-aktivistákat.

Szolnokon a DK kikopott a helyi politika színpadáról, két önkormányzati képviselőjük a Momentumba ült át, a Gyurcsány Ferenc által az itteni ellenzék nyakára ültetett Sziráki Pál megbukott az országgyűlési választáson, az időközi helyhatóságin elindított jelöltjük pedig történelmi méretű zakóba szaladt bele a Fidesz által támogatott civil jelölttel szemben. Így a DK nincs benne az újjáalakult Szolnoki Többség nevű formációban sem, ellenben a hírek szerint Gyurcsány nem akarja elengedni a szolnoki ellenzéki vezérszerepet. Ezt persze önként nem adja oda neki senki, így jöhet a marakodás, a civil kezdeményezések meghekkelése.

Persze csodálkozni nincs min, hiszen mit várhatna el az ellenzéki szavazó a most hangzatos közleményeket puffogtató csapattól, akik a Széchenyi körúti posta melletti aláírásra buzdító posztjukhoz képtelenek voltak lefotózni az érintett postafiókot, egy másik fiókot tettek a képre.:-)

Megosztás:

További hírek:

Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő

All Rights Reserved © 2020