Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő energiaárakat? Miből épülhet új óvoda, orvosi rendelő? Csupa fontos kérdés, melyre a baloldali politikusok válasza elég egyszerű: lehetőleg semmiből!

Nyílt titok már jó ideje, hogy Magyarország gazdasági helyzete, s ezzel együtt a magyar emberek élete is könnyebb lenne, ha az unió nem tartaná vissza politikai okokból a hazánknak járó forrásokat. Hazánk azt a bravúrt vitte véghez, hogy már a Covid miatti gazdasági visszaesést is saját erejéből kezelte, miközben az unió erre a célra fölvett hiteléből a mai napig nem kaptunk egyetlen fillért sem. Ám a szomszédban zajló háború, az elhibázott brüsszeli szankciók miatt itt a következő válság Európában.

A zsarolás oka az, hogy Magyarországon jobboldali kormánynak szavaztak bizalmat a választópolgárok. Így aztán jön a büntetés, s ebben bizony hatalmas segítségére van az uniós vezetésnek a magyar baloldal.

Persze vitázhatunk azon, hogy miért akar ártani egy magyar politikus a saját hazájának, de az erkölcs a balliberális hazai pártoknál egy utolsó utáni fogalom csupán. Jól láthattuk ezt Szolnokon is, ahol a Szolnoki Többség névre keresztelt, MSZP-t, Momentumot, LMP-t, Jobbikot magában foglaló közgyűlési kisebbség nem volt hajlandó támogatni a megyei jogú városok közös levelét. Ebben a Magyarországnak jogszerűen járó források haladéktalan folyósítását kérik az önkormányzatok.

A baloldal szerint ugyanis nincs háborús infláció. Szerintük az energiaválság sem az elhibázott brüsszeli szankciók miatt van. Ahogyan az élelmiszeripar egekbe szökő árainak sincs közük az értelmetlen brüsszeli lépéseknek. Tisztára mint a Balatont tagadók társasága. Hiába van a szemük előtt, ez az apróság nem zavarja össze soraikat.

Szóval a derék szolnoki ellenzék is pontosan azt csinálja, amit Gyurcsány Ferencék diktálnak, az sem zavarja őket, ha Magyarország tönkremegy. Sőt, ez lenne a legjobb, hiszen akkor végre lehetőségük lenne hatalomhoz jutni!

Mi már láttuk Szolnokon, mit is jelent a balliberális hatalomgyakorlás. Amikor 2019-ben közgyűlési többséget szereztek, őrült rombolás kezdődött. Még meg sem száradt a tinta a mandátumukon, már mindent felosztottak, azonnal zsíros állásokat akartak osztogatni. Szerencsére a hatalomittasok mellett volt egy-két józan ember is közöttük, így sikerült megmenteni a várost tőlük. Emlékezzünk, az első, s reméljük még nagyon sokáig utolsó általuk szerkesztett városi költségvetésben mintegy hatmilliárd forintot adósságba taszították volna Szolnokot (ennyivel tervezték túl a keretet!).

Szóval az országot, s ezzel együtt Szolnokot is segítő kezdeményezések nem számítanak, csak az önös érdek. Amikor a Széchenyi körúti postafiók ideiglenes szüneteltetése ellen kellett fellépni, akkor például a DK helyi aktivistái azonnal ott teremtek pártlogós dzsekijükben. Saját szövetségesük, a Jobbik helyi elnöke buktatta le őket, aki így kommentálta az akciót: „teljesen felesleges volt pártpolitikai adatbázis építése céljából erre a kezdeményezésre rátelepedni”.

A DK-tól azóta sem láttunk egyetlen levelet, nem keresték meg a parlamenti képviselőt, nem csináltak semmit azon kívül, hogy saját adatbázisukba behúzzák a postáért küzdők személyes adatait. Innentől majd lehet nekik küldözgetni a leveleket, Gyurcsány Feri kormánygyalázó hazugságait.

Eközben mit tesz a Szolnoki Többség? A Széchenyi körúti posta megmentésére buzdítanak egy olyan grafikával, amire a jelek szerint bogácsi postafiókot sikerült rátenni. A bogácsi fiók működését nem szándékozik felfüggeszteni a Magyar Posta Zrt. Nem is érdemelnek több szót…

Ez pedig a bogácsi posta.
Ez a plakát, ez nem a Széchenyi posta

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020