Civil szervezet mögé bújik a DK Szolnokon

Érdekesen politizál a jelek szerint a Demokratikus Koalíció Szolnokon. Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára szolnoki követői most egy egyesületen keresztül próbálják eljátszani a függetlenséget, alighanem azért, mert túl nagy a párt arcvesztése.

Igen komoly következményekkel járt a DK számára, hogy a parlamenti választáson a tuti nyerőnek hitt Szolnok-központú körzetet elveszítették. A helyi szervezet Miskolczi Lászlót indította volna, ám végül lecserélték őt a függetlennek álcázott Sziráki Pálra, aki magabiztosan azonnal kijelentette, hogy ő a parlamentben a DK frakciójában fog politizálni (konspirációs függetlenes tervüket ezzel saját maguk lökték szakadékba). Persze a kampányban a semmibe nézett elnök mérsékelt lelkesedéssel vett részt, Sziráki Pál pedig saját kampánycsapattal rohant a vereségbe.

A DK megmaradt helyi emberei Szirákiban látták a vereség okát (nem alaptalanul, tegyük hozzá – a szerk.), Sziráki és fővárosi támogatói pedig a helyi szervezetben. Ennek a keménykedésnek az lett a vége, hogy a nyáreleji időközi önkormányzati választáson ismét Szirákiék és a DK jelölt összellenzéki indulót. Kovács Károly aztán történelmi pofonba szaladt bele, a baloldali pártok együttes támogatásával is csak 22 százalékot tudott összekaparni a Fidesz által támogatott civil jelölttel, Menkó Gyulával szemben.

Ennek a két brutális pofonnak köszönhetően fordulhatott elő, hogy bár országosan egyértelműen a Demokratikus Koalíció a balliberális ellenzék legerősebb pártja, Szolnokon lényegében kikoptak a közéletből. A közgyűlési frakciójuk megszűnt, miután a tagok elhagyták a pártot, Miskolczi László választókerületi elnök, bukott (leváltott) alpolgármester például már a Momentumot erősíti.

De nyilván nem adja fel a DK sem. Ha már nincs a helyi közéletben senki, aki arccal is segítené őket, most fabrikáltak maguknak egy civil álarcot. Létrehozták az Agóra Egyesületet, akik nem igazán adtak a látszatra, hiszen például Sziráki Pál politikusi oldalát nevezték át a Facebook-on, s máris volt egy bázisuk. 

A névválasztás sem lehet véletlen, Szolnokon népszerű és remekül működő intézmény az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, mindenki csak Agóraként emlegeti. Szóval a sikeres városi intézmény farvizén evezgetve civilkedik Gyurcsány pártja Szolnokon. Nyilván itt most megszólalnának lelkesen az egyesület tagjai, hogy ez nincs így, de nehéz másként magyarázni a tényeket. A minap ételszállító kisbuszukkal (milyen tipikus már, hogy egy friss egyesület azonnal saját nevével felmatricázott járművel rója az utakat!) Kovács Károly, dékás aktivista játszotta el a függetlent, az egyesületi aktivistát.

A DK ötletét egyébként gyorsan lekoppintotta az MSZP is, ők Tegyünk Szolnokért Egyesület néven alakították meg fedőszervüket, vezetője Györfi Mihály, az MSZP megyei elnöke.

Gyanítjuk, azt a kérdést még egyik baloldali politikus sem tette föl legalább magának, hogy vajon mit csinálhattak rosszul, ha már politizálni is csak álarcon keresztül képesek…

Megosztás:

További hírek:

Akik nemet mondtak Szolnokra

Miből juthat pénz a pedagógusok béremelésére? Miből lehet finanszírozni az ukrajnai háború miatt brutálisan megemelkedő

All Rights Reserved © 2020